27 marzo 2009

Mexikansk Filmkväll 19 april

MEXIKANSK FILMKVÄLL
Söndag 19 april
Kl 17.00
De tripas, corazón Keep a stiff upper lip / Bita ihop (1996) (kortfilm)
Regisserad av Antonio Urrutia
I en liten by i Jalisco, skryter en grupp med ungdomar om förmodade sexuella erfarenheter. Bortanför sina vänner, drömmer den blyge Martín om Meifer, den vackraste av flickorna på den lokala bordellen.
La pasión de María Elena The passion of María Elena / María Elenas Lidande (2006) Regisserad av Mercedes Moncada Rodríguez
När María Elenas treårige son Jorge blir påkörd av en chaufför som sedan flyr brottsplatsen, och dör i Chihuahua, Mexiko, inleder hon en jakt på rättvisa under vilket hon hamnar ansikte mot ansikte med rasism, korruption, och de traditionella attityderna som existerar i samhället i vilket hon bor.
Kl 19.00
En el espejo del cielo In heaven´s mirror / I himlens spegel (1998) (kortfilm)
Regisserad av Carlos Salcés
Luis, son till en bonde, har en dröm/fantasi om att fånga ett flygplan som reflekteras i vattnet som samlats runt majsfältet. Efter flera försök lyckas han fånga en i en trälåda. Flygplanet är så högljutt att Luis är rädd för att hans mamma skall vakna, så att han gömmer det under majsen. Nästa morgon är flygplanet döende.
El Mago The magician / Trollkarlen (2004)
Regisserad av Jaime Aparicio
Tadeo (Erando González) är en ensam gatutrollkarl som uppträder för några småmynt. En dag får han reda på att han har en hjärntumör och inte har lång tid kvar att leva. Hans liv fylls av nya känslor och han bestämmer sig för att söka upp Raquel (Julissa), en f.d. flickvän som han någon gång för länge sedan bestämde sig för att lämna. Under tiden träffar han Morgana (Maya Zapata), en ung ensamstående mor som bor i närheten av Tadeo.

OBS! Alla filmer textade på engelska
Pris
40:-/föreställning
60:-/båda föreställningar
Bio Odeón, Skövde

No hay comentarios: